2009. november 30., hétfő

1 megjegyzés:

  1. A képen egy elrejtett férfi nemi szerv van, ami ilyen formában hasonló egy nőihez. Az első asszociációm a transzszexualitás volt, amikor a nemi szervekkel ellentétes nemű „lélek” él a testben. De azt hiszem nem ez volt a kép célja.
    Puncivá formálni egy hímvesszőt igencsak nőies megközelítés, ez pedig azt juttatta eszembe, hogy a nő önmagát keresi a férfiban, talán nem azt, miben egészítheti ki a másik a másféleségével, hanem hogy mi az, ami ugyanaz bennük.
    Tágabb értelemben az is eszembe jutott erről, hogy a világ a feje tetejére állt, a jelentések felcserélődtek, semmi sem az, amink látszik. Nem is hímvessző, nem is punci, nem is számít talán.
    A következő gondolatom az volt, hogy elrejteni a leglényegesebb testi különbséget a két nem között, jelentheti azt, hogy manapság a férfi és női szerepek egész nyugodtan felcserélődhetnének, nem számítanak a nemek, hanem csak az ember kilépve a poros sztereotípiákból, mert az igazi különbségek egyének között vannak.
    Néhányan még igazán barátkozni sem képesek az ellentétes nemmel, pedig a két nem különbözőségének szerepe, csak fajunk fenntartásának szempontjából fontos.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.